2024’te balık tutmak yasak mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı teknelerini kapsıyor. Kıyı balıkçılığı yapan küçük balıkçılar yasaktan muaf. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Balık tutmak serbest mi?
Tasarıya göre hobi olarak balık tutmak isteyenler artık Tarım Bakanlığı’ndan izin almak zorunda. İzinsiz veya belgelendirmeden oltayla balık tutanlar 200 lira para cezasıyla karşı karşıya kalıyor.
Av yasağı süresince oltacı ile balık tutmak yasak mı?
15 Nisan’da yürürlüğe giren av yasağı nedeniyle büyük balıkçı tekneleriyle avlanmak yasak. Sadece hobi balıkçıları, yani kıyı balıkçıları balık tutabiliyor.
2024’te balık tutma cezası ne kadar?
Büyük teknelere uygulanan yasak 31 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek. Yasağa uymayanlara kesilecek para cezaları 8.000 ile 200.000 TL arasında değişiyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, “Bu dönemde profesyonel avcılık faaliyetlerine son veriyoruz.” dedi.
Balıkçılık ne zaman serbest?
31 Ağustos 2023 gecesi İstanbul Poyrazköy Su Ürünleri Koruma Alanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla törenle açılan 2023-2024 balıkçılık sezonu yarın (15 Nisan) sona erecek.
Balıkçılık ruhsatı gerekli mi?
Bu belgeyi almak veya av sırasında yanınızda bulundurmak zorunlu değildir.
Balıkçılık ruhsatı nereden alınır?
MADDE 3 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler, bu genelgede belirtilen yasaklara, kısıtlamalara ve sorumluluklara uymak kaydıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Başvuruda bulunan kişilere il ve ilçe müdürlüklerince, düzenlendiği tarihten itibaren iki yıl geçerli olmak üzere “amatör balıkçılık belgesi” verilecektir.
2024 yılında balıkçılık ruhsatı nasıl alınır?
Bu belgeyi almak için ilgili evrakları hazırlamak, gerekli sağlık raporunu almak, belge ücretini ödemek ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmak gerekmektedir. Gerekli işlemleri tamamladıktan ve belgenizi aldıktan sonra amatör balıkçılık yapabilirsiniz.
Limanda balıkçılık yapmak yasak mıdır?
Liman işletme alanları ve rıhtımlarda; araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak veya balık tutmak yasaktır.
Balıkçılık cezası ne kadardır?
Amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 sayılı Tebliğ’in kurallarına aykırı avlananlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 36. maddesinin k-3 fıkrası gereğince 2022 yılı için 742 TL. Para cezası kesilmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.
Dip avcılığı yasak mıdır?
g) Dip trollerinin cep kısmında misinalı ağ (tek kat misina) kullanılması yasaktır. h) Gemilerde asgari göz açıklığından küçük dip trolleri bulundurulması ve dip trolünün birden fazla gemi ile çekilmesi yasaktır. i) 1000 metreden derin sularda dip trolleri ile balık avlamak yasaktır.
Balık avlamak yasak mıdır?
Ÿ Olta iğnesi, palamar, yapboz, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yem solungaç ağı hariç her türlü ağ (kanca, gergi, çekme, sürükleme, çevirme, yayıcı ağ ve benzeri) bulundurulması ve kullanılması av sahasında yasaktır. garantilidir.
2024 yılında balık avlamak yasak mıdır?
1 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024 tarihinde sona ermiştir. Sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak için, su ürünleri yetiştiriciliğinde avcılık 15 Nisan ile 1 Eylül tarihleri arasında yasaklanacak.
2024 yılında kaçak inşaatın cezası nedir?
Kaçak inşaat cezasını artıran nedenler Şu anda, 2024 yılında, m2 başına 44.875877 TL ceza uygulanıyor. Bu ceza, aşağıdaki artış nedenleriyle ayrı ayrı artırılıyor ve son artışın cezaları ayrı ayrı ekleniyor ve son cezasonlandırıldı.
Gece avcılığı yasak mı?
Projektörü aküye kablo ile bağlı olan Avcılar’ın arabası muhafaza edilerek kamunun malı oldu. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve 2019-2020 Merkez Avcılık Komisyonu Kararları’na göre gece avcılığı yasaktır.
Balıkçılık Ruhsatı2024’te nasıl alınır?
Bu belgeyi almak için ilgili evrakları hazırlamak, gerekli sağlık raporunu almak, belge ücretini ödemek ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmak gerekmektedir. Gerekli işlemleri tamamladıktan ve belgenizi aldıktan sonra amatör balıkçılık yapabilirsiniz.
Limanda oltacı ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme alanlarında ve rıhtımlarda; Aracın dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak veya balık tutmak yasaktır.
Balıkçılık ruhsatı nereden alınır?
MADDE 3 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler, bu genelgede belirtilen yasaklara, kısıtlamalara ve sorumluluklara uymak kaydıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Başvuruları üzerine bu kişilere, il ve ilçe müdürlükleri tarafından düzenlenme tarihinden itibaren iki yıl geçerli olmak üzere “Amatör Balıkçı Belgesi” verilir.
Tatlı suda balıkçılık yasak mıdır?
15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.