İçeriğe geç

I. Dünya Savaşı sonunda imzalanan fakat yürürlüğe girmeyen tek antlaşma nedir

I. Dünya Savaşı’nda İmzalanan Fakat Yürürlüğe Girmeyen Tek Antlaşma

I. Dünya Savaşı

I. Dünya Savaşı, 28 Temmuz 1914 ile 11 Kasım 1918 tarihleri arasında dünya çapında yaşandı. Savaş, İtilaf Devletleri (İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya ve ABD) ile müttefikleri ile Çarlık Rusya’yı ve Almanya’yı ve müttefiklerini içeren üç blok arasında yaşandı. Savaş, tarihin en kanlı savaşlarından biri oldu ve yaklaşık olarak 37 milyon insanın ölümüne neden oldu.

Antlaşmalar

I. Dünya Savaşı sonunda, 11 Kasım 1918’de imzalanan Compiègne’deki Barış Anlaşması ile savaş sona erdi. Barış Anlaşması, Almanya’nın tüm müttefikleriyle ayrı ayrı imzaladığı antlaşmalarla desteklendi. Bununla birlikte, I. Dünya Savaşı sonunda imzalanan ve yürürlüğe girmeyen tek antlaşma, Sèvres Antlaşması’dır.

Sèvres Antlaşması

Sèvres Antlaşması, 10 Ağustos 1920’de İtilaf Devletleri ve İttihat ve Terakki Cemiyeti arasında imzalanan bir antlaşmadır. Sèvres Antlaşması, İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin yıkılmasını kabul etmesi ve İtilaf Devletleri’nin Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarını bölmesi gibi pek çok konuyu düzenlemiştir. Antlaşmanın güncelliği, Türk İstiklal Savaşı’nın zaferinden sonra yeni bir antlaşmanın, Lozan Antlaşması’nın imzalanmasıyla yok oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir