IMEI kayıtlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Bu servis, mobil cihazınızın yasal olarak ithal edilip edilmediğini ve cihazınızın IMEI numarasını sorgulayarak kaybolup kaybolmadığını/çalınıp çalınmadığını öğrenmenizi sağlar. IMEI numaranızı, cihazınızın çevirici ekranında *#06# girerek bulabilirsiniz.
IMEI kayıtlı mı değil mi?
Cihazınızı kaydettirmeye uygun olup olmadığınızı kontrol etmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Telefon IMEI kimin adına kayıtlı?
30 Mayıs 2019’da Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yasaya göre, yurtdışından satın alınan telefonların IMEI kayıtları artık sadece pasaport sahibinin adına yapılabilecek. Dolayısıyla, IMEI girişi olan bir telefon sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı hatlarla çalışacak.
IMEI kayıtlı ise ne yazar?
Bu, cihazınızın normal şekilde kaydedildiği anlamına gelir. Durum sekmesi “IMEI numarası kayıtlı” gösteriyorsa ancak Kaynak sekmesi “Cihaz yolcuya kayıtlı” gösteriyorsa, bu, cihazın pasaportta kayıtlı olduğu anlamına gelir.
IMEI orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Telefon uygulamasını açın. 2. Tuş takımından *#06# tuşlayın. 3. Cihazınızın IMEI ve seri numarası bilgileri otomatik olarak ekranda görünecektir.
IMEI kayıtlı değilse ne olur?
IMEI kayıtlı değilse BTK yasal işlem başlatacak ve cihaz devre dışı bırakılacaktır. IMEI kaydı için ülkeye giriş yapmış olmanız gerekir. Başka bir ülkeden cihaz getirilirse bu gerekliliği karşılamak için günlük giriş gerekebilir.
Kayıt bulunamadı IMEI ne demek?
Talebiniz “Bu IMEI için kayıt bulunamadı” ile cevaplanırsa. Bilgi döndürülürse, cihazınızın kaydedilmediği anlamına gelir.
Yurt dışı cihaz 3 yıl sonra ne olur?
Yurt dışında telefon kaydı yaptırırken, pasaportunuzun geçerlilik süresinin 3 yılı dolmasının ardından başka bir telefon kaydı yapma hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
IMEI kaydı kaç TL?
Yeniden değerleme oranı 2024’te artırıldığında bu ücret 31.000.692 TL olarak belirlendi. 2025’te bu tutar yüzde 43,93 oranında değişecek. Buna göre yurt dışından getirilen cep telefonunun IMEI kayıt ücreti 45.614 TL’ye çıkacak.
IMEI kaydi yapmazsam ne olur?
IMEI kaydının yapılmaması durumunda yasal işlem başlatılacak ve cihaz devre dışı bırakılacaktır. IMEI kaydı ödeme adımını tamamlamak için genellikle şu adımları izlemeniz gerekir: TC Kimlik numaranız ve şifrenizle e-devlet hesabınıza giriş yapın.
Bir telefon kimin adına kayıtlı?
– “KIM” yazıp boşluk bırakarak ve 10 haneli GSM numarasını yazarak 7048’e SMS gönderebilirsiniz. * 11842, ad ve soyad bilgisi veya telefon numarası ile sorgulama yapabilirsiniz. Sadece GSM numarası kimin adına kayıtlıysa 7048’e SMS ile sorgulama yapılabilir.
İthalat yoluyla kaydedilen IMEI orjinal mi?
İthalat yoluyla kaydedilen IMEI numaraları Türkiye’deki GSM operatörleri tarafından onaylanmış ve güvenilirdir. Bu cihazlar kaçak veya sahte değildir ve yasal olarak kullanılabilir.
Telefonun kayıtlı olup olmadığını nasıl anlarız?
Kayıt başvurusunda bulunduktan sonra cihazın kayıtlı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığını; e-devlet kapısından (veya BTK Bilgi ve Bildirim Merkezi’ni (Tüketici İletişim Merkezi-120) arayarak) öğrenebilirsiniz.
IMEI sorgusunda ne yazmalı?
Adım #2: IMEI numaranızı girin ve Sorgu düğmesine tıklayın. Ancak en kolay yol cihazın çevirici ekranını açmak ve *#06# girmektir. Bu numaraları ve karakterleri girdikten sonra, kullandığınız telefonun EID numarası, IMEI numarası, IMEI2 numarası ve MEID numarası gösterilecektir.
IMEI kaydı olmadan telefon kullanılır mı?
Yurt dışından kısa süreliğine Türkiye’ye gelen kişiler için IMEI kaydı zorunlu değildir. Cihazlarını Türkiye’de 120 güne kadar aktif olarak kullanabilirler. Ancak yurtdışından bir telefon satın alırsanız ve Türkiye’de daha uzun süre kullanmayı planlıyorsanız IMEI kaydı zorunludur.
IMEI atılmış telefon nasıl anlaşılır?
*#06# tuşlayıp IMEI’yi kopyalayın ve tarayıcıya “e-Devlet IMEI talebi” yazın.
İthalat yoluyla kaydedilen IMEI orjinal mi?
İthalat yoluyla kaydedilen IMEI numaraları Türkiye’deki GSM operatörleri tarafından onaylanmış ve güvenilirdir. Bu cihazlar kaçak veya sahte değildir ve yasal olarak kullanılabilir.
IMEI kaydı kaç TL?
Yeniden değerleme oranı 2024’te artırıldığında bu ücret 31.000.692 TL olarak belirlendi. 2025’te bu tutar yüzde 43,93 oranında değişecek. Buna göre yurt dışından getirilen cep telefonunun IMEI kayıt ücreti 45.614 TL’ye çıkacak.
IMEI numarası kayıtlı ne demek?
IMEI İşlemleri BTK tarafından yurtdışından satın alınan mobil cihazların IMEI numaralarının Türkiye’de kullanılabilmesi için toplanması işlemine IMEI kaydı denir. Yurtdışından satın alınan ve getirilen cihazın IMEI’sinin nasıl kaydedileceğini buradan öğrenebilirsiniz.