İçeriğe geç

Ege Bölgesi Ilçeleri Nelerdir

Ege Bölgesi illeri ve ilçeleri nelerdir?

Nüfus ve sosyal yapıİzmir.Manisa.Aydın.Denizli.Muğla.Afyonkarahisar.Kütahya.Uşak.

Ege Bölgesi kaç ilden oluşur?

79.

Ege bölgesinin en büyük şehri neresidir?

Sosyo-kültürel açıdan oldukça gelişmiş olan Ege bölgesi, iç turizm açısından da oldukça gelişmiştir. Ege bölgesinin en büyük şehri olan İzmir, en fazla turist ve sosyal insana sahip şehirdir.

Denizli Ege’de mi?

Denizli ili 28° 30′ – 29° 30′ doğu meridyenleri ve 37° 12′ – 38° 12′ kuzey enlemleri arasında yer almaktadır. Doğuda Burdur ve Afyon, batıda Aydın ve Manisa, kuzeyde Uşak ve güneyde Muğla ile komşudur. İlin yüzölçümü 12,5 km²’dir.

Antalya Ege’de mi?

Antalya bölgesi Akdeniz Bölgesi’nin en dağlık bölgesidir.

Balıkesir Ege’de mi?

Balıkesir, kuzeybatı Anadolu’da yer almaktadır. Büyük kısmı Güney Marmara bölgesinde yer almakla birlikte, hem Marmara bölgesinde hem de Ege bölgesinde toprakları vardır. Doğusunda Bursa, Kütahya; güneyinde İzmir, Manisa; batısında Ege Denizi, batısında Çanakkale ve kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilidir.

7 bölgede hangi iller vardır?

Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 eşsiz yer. Artvin – Karadeniz bölgesi.

Afyon Ege’de mi?

Afyonkarahisar, Ege Bölgesi’nin İç-Batı Anadolu bölümü sınırları içerisinde yer almakta olup toplam yüzölçümü 14,2 km2’dir.

Fethiye Akdeniz mi Ege mi?

Muğla İli, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Marmaris, Datça ve Bodrum gibi tatil bölgeleriyle bilinen bir ildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ege Bölgesi’ne aittir ve topraklarının küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi’ndedir.

Ege’nin neyi meşhur?

Türkiye’nin en ünlü turistik merkezleri Ege bölgesinde yer almaktadır. Bodrum, Çeşme, Marmaris gibi önemli turistik yerlere ve Efes, Bergama ve Pamukkale gibi dünya mirası alanlarına ev sahipliği yapmaktadır. İzmir köftesi, kabak çiçeği dolması, Çertme, börülce ve zeytinyağıyla yapılan birçok yemek en ünlü yerel lezzetlerdir.

Nüfusu en az olan bölgemiz neresidir?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri dikkate alınmaksızın adres kayıt sistemi üzerinden hazırlanan nüfus haritasına göre; Türkiye’de nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu bölge 24 milyon 899 bin 126 kişi ile Marmara Bölgesi, en düşük olduğu bölge ise 6 milyon 513 bin 106 kişi ile Doğu Anadolu Bölgesi.

İstanbul Ege’de mi?

İstanbul, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer almakta olup 5.196 km² (5. bölge) yüzölçümüne sahiptir.

Denizli hangi ilden ayrıldı?

Denizli, 1883 yılında Sarayköy, Buldan ve Tavas ilçelerinin birleşmesiyle “sancak” oldu. 1884 yılında Çal ve 1888 yılında Acıpayam ilçelerinin birleşmesiyle Aydın’a bağlı bir mutasarrıflık oldu ve 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla il oldu.

Ege Bölgesinin hangi meyvesi meşhur?

Bölge; Kestane, zeytin, üzüm ve nar yetiştiriciliğinde ülkenin önde gelen bölgelerinden biridir. Bu meyvelerin yanı sıra turunçgiller, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir rol oynar.

Uşak Egede mi?

Uşak ili, Ege Bölgesi’nde Batı ve Orta Anadolu’yu birbirine bağlayan İç Ege Bölgesi’nde yer almaktadır. İzmir’e 211 km, Ankara’ya 368 km ve İstanbul’a 499 km uzaklıktadır. Merkez ilçenin nüfusu 252’dir.

Kıyı Ege’de hangi iller var?

Bu bölüm, İzmir ve Aydın illerinin tamamını, Edremit Körfezi kıyısındaki Çanakkale ve Balıkesir illerinin ilçelerini, Manisa, Denizli ve Muğla illerinin merkez ve ilçelerinin büyük kısmını kapsamaktadır.

Fethiye Akdeniz mi Ege mi?

Muğla İli, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Marmaris, Datça ve Bodrum gibi tatil bölgeleriyle bilinen bir ildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ege Bölgesi’ne aittir ve topraklarının küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi’ndedir.

Doğu illeri nelerdir?

II. Doğu Anadolu Bölgesi’nde özel istihdam bürolarının dağılımını belirleyen değişkenler. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki iller Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Ağrı Muş’tur.

Güney Ege’de hangi iller var?

Güney Ege’nin keşfetmeniz gereken benzersiz, popüler destinasyonlarına göz atın…DidimAYDIN.KuşadasıAYDIN.BuldanDENİZLİPamukkaleDENİZLİÇameliDENİZLİBodrumMUĞLA.DalamanMUĞLA.DatçaMUĞLA.Diğer ürünler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir